1

I det moderne samfunn kan ikke hver dag være hjemme mye tid, når du kommer hjem, tilbringes mesteparten av tiden på soverommet, så soverommets lysdesign skal sies å være et privat rom i den viktigste delen av hus.

Soverom belysning design er hovedformålet, er bedre å skape en avslappende atmosfære, ber folk til å få en god natts søvn, så designeren nøyaktig hvordan å gjøre en god jobb med soverom belysning belysning design?

LED lineær belysning 01

Universell fargetemperatur og belysningsstyrke for soveromsbelysning

Menneskelig aktivitet i dag attributter og naturlig lys fargetemperaturendringer er uatskillelige, når vi hviler, behovet for lav fargetemperatur belysning for å opprettholde melatonin sekresjon, som hjelper oss å sove.

Så i utformingen av soverommet trenger vi lav belysning og lav fargetemperaturbelysning for å skape denne plassen, den generelle ungdommen til middelaldrende mennesker på soverommet, belysningen trenger ikke være for høy, så lenge den når 75lx av belysning kan være, samtidig kan du velge 2700K til 3000K lav fargetemperatur, slik at du kan skape en varm, komfortabel og avslappende soveromsplass.

LED lineær belysning 02

Belysningsbehov på soverommet

Fra et designsynspunkt, utgjør en soveromsplass, er det to grunnleggende funksjonelle områder, det første er soveområdet, det vil si sengen, og det andre er lagringsområdet, det vil si skapet, når størrelsen på soveromsplassen blir større, plassen kan knyttes til mer funksjonalitet, som omkledningsområde, leseområde, rekreasjonsområde og så videre.

LED lineær belysning 03

Fra designerens synspunkt, eller håper at soveområdet funksjonell enkelhet, soverommet er å sove, ikke gå på nettet før du legger deg, ikke se på TV, fordi den flimrende skjermen vil stimulere hjernens visuelle område, vil du ikke sov godt, for eksempel å lese en bok krever belysningskrav og søvn er det motsatte av stuestudiet, så hvis du virkelig vil surfe på internett eller se på TV, lese en bok, kan du bli ferdig i stuen!

Grunnen til at jeg sier dette er fordi forskning har funnet ut at hvis sengen bare sover dette kravet, vil vi mennesker utvikle en lignende "betinget refleks"-vaner, oversatt til folkelig er en søvn i sengen, du vil ønske å sove, slik at søvnkvaliteten vil være bedre enn å kjøpe 200 000 en seng.

LED lineær belysning 04

Lysdesignmetoder for soverom

Sengeplass og bodbelysning er kjernen i soveromsbelysningen, vi kan kalle det nøkkelbelysning, eller funksjonell belysning.Og andre deler av belysningen kan kalles grunnleggende belysning, eller supplerende belysning, selvfølgelig, kan også være aktuelt for å øke den dekorative belysningen, selvfølgelig, hvis du kan kombinere dekorativ belysning og aksentbelysning som ville være bedre, for å sikre at funksjonell belysning på samme tid, er det en veldig sterk dekorativ, som er den ideelle tilstanden!

LED lineær belysning 05

Når det gjelder lysdesign for soverom, refererer mange designere ofte til hotellets lysdesign, eller modellbelysningsdesign for soverom.

Faktisk er hotelllysdesign generelt veldig profesjonelt, utviklingen av lysdesign i privat sektor er i en primær fase, mens hotellets lysdesign faktisk er veldig moden, og et stort antall profesjonelle lysdesignere er involvert.

LED lineær belysning 06

Men vi kan ikke kopiere hotellet design, hotellrom design for å møte, på samme tid, hotellet og modell rom gjør mye av dekorative lysdesign, slik som oftest mye lånt av designere er, i sengen over installasjon av to spotlights, noen av dem bestråler hodet på sengen i bakgrunnen, noen av dem bestråler sengetøyet på sengen.

Denne typen lampe er veldig god i dekorative, under bestråling av to spotlights, kan veggdekorasjonen reflekteres godt, samtidig har den tredimensjonale følelsen av sengetøy, følelsen av lys og skygge blitt godt formet, og samtidig kan du reflektere det rene og ryddige sengetøyet til gjestene, slik at gjestene kan være trygge på at de kan bruke.

Men installasjonen av disse to lysene er svært uvitenskapelig, sterk følelse av gjenskinn, vil alvorlig påvirke kvaliteten på søvnen, anbefales det at i utformingen av privat rom er best å ikke bruke.

Ulike beboere av forskjellige moduser av design, slik at vi kan se en rekke lysdesign i rommet, kan beboerne velge forskjellig belysning i henhold til sine egne preferanser.

LED lineær belysning 07

Lysdesign er ikke one-size-fits-all, som bærer mange subjektive faktorer inn, så når vi lærer lysdesign, lærer vi ikke dogmatisk utenat, men for å lære lysdesigntenkning, når det er en lysdesigntenkning, kan vi være basert på spesifikasjonene til hver eier, for å lage kun deres romdesign.

Hovedlampen er opplyst ved hjelp av direkte lysbelysning, den største fordelen med direkte belysning er at lyset kan maksimeres, men det største problemet er problemet med blending, soveromsplassen er mer krevende enn noen annen plass for antireflekskrav.

Så hvis du vil skape et komfortabelt soverom, så er den beste måten å bruke indirekte belysning.Vi sier ofte at det høyeste området for lysdesign er å se lyset og ikke se lyset, og indirekte lysdesignteknikker er å se lyset og ikke se den beste utførelsen av lyset.

Hva er indirekte belysning?

Indirekte belysning kan også kalles reflekterende belysning, fordi i den endelige analysen er det bruken av lamper og lanterner av lyskilden, gjennom speilet, bakken, veggen, etc., vil lyskilden bli reflektert en belysningsteknikk .

LED lineær belysning 08

Fra egenskapene til indirekte belysning, vanligvis ikke kan brukes til arbeidsbelysning, er det viktigste fortsatt brukt til å skape en miljøatmosfære, når mer enn 90% av lysstrømmen projiseres på vegger, gulv, speil, og etterlater bare ca. 10 % av lysstrømmen, som reflekteres tilbake til det bestrålte objektet, kan vi kalle det indirekte belysning.

Indirekte belysning er den mest kjente påføringsmetoden er bruken av taklyskum, men i tillegg til belysningsrenne til belysningen finnes det faktisk andre uttrykksformer, for eksempel den ugjennomsiktige lampeskjermen installert i den nedre delen av pæren , lyset er rettet mot det flate taket eller andre gjenstander på reflekterende kan dannes av det indirekte lyset, eller du kan bruke ytelsen til det indre lyset, kan fortsatt oppnå en bedre effekt av indirekte belysning, soverom, for eksempel behovet for indirekte lys.Soverommet trenger ikke for sterk belysningsplass, indirekte belysning er utvilsomt en veldig god designteknikk.

Belysning av sengekantseksjonen

Først av alt, la oss se på belysningsdesignet til nattbordsdelen, belysningen til nattbordsdelen er delt inn i to områder, det ene er veggbelysningen ved nattbord, det andre er belysningen til nattbordsskapet.

Privat hjem plass, puten del av behovet for lys, men trenger ikke å bruke direkte lys for belysning, hvis det er direkte belysning spotlights, er det lett å gi en følelse av undertrykkelse, så vi kan installere veggen vaske lys stripe over sengetaket.

Effekten av stripelyset kan gi en god atmosfære for soveromsbelysningen, men også i en kort periode før du legger deg for å lese eller leke med en mobiltelefon for å gi belysning, spesielt for noen av de store områdene i bruken av teksturmodellering av veggen, kan denne belysningen fremheve teksturen til følelsen av hierarki, og selvfølgelig er antireflekseffekten også den beste. 

Indirekte lys kan installeres ikke bare på taket, men også på veggen, for eksempel i sengen bak settet med oppadgående bestråling av lysstripen, med spotlights eller lysekroner ovenfra og ned, kan du produsere en rik lyskilde nivå. 

LED lineær belysning 09

Spesielt i minimalistiske soverom kan vegglisten i stor grad benytte seg av lyslister eller lyslister for å forme vegglisten, og belysning har blitt en viktig del av veggdekorasjonen og blitt et høydepunkt.

I tillegg til bruken av sengen kan stripen også brukes som sovelys, eller omgivelseslys å bruke, for eksempel setter vi opp en superlav belysnings- og fargetemperatur under sengen til induksjonsstripen, kan praktisk å bruke om natten, på samme tid, kan brukes som et søvnlys for å skape atmosfære, eller installasjon av stripen i gardinboksen, fremhever følelsen av stilisering av gardinene, for å skape en følelse av komfort i verdensrommet!

LED lineær belysning 10

Og det private huset er bebodd av objektet er løst, trenger vi bare i henhold til vanene til forskjellige beboere, for å lage sin egen design kan være.

LED lineær belysning 11

For eksempel er det et aksentbelysningsområde i det uavhengige sjekkrommet, det vil si det passende speilområdet, må ta hensyn til noen få punkter:

en.For å bedre gjenopprette karakterens hudfarge når du velger lamper i dette området, og klærbestrålingen for et bedre utseende, bør vi velge Ra>90 over lampene og sørge for at indeksen til R9 ikke er mindre enn 30.

b.Hvis interiørdekorasjonen for de mørke fargene, velg deretter lysstrømmen til lampene og lyktene skal være tilsvarende større, hvis dekorasjonen for de lyse fargene, skal lysstrømmen til lampene og lyktene være mindre, for å sikre at lysstyrken på sjekkrommet i en behagelig tilstand.

c.Ved valg av fargetemperatur anbefales det at det nøytrale lyset på 3500k-4000K er det viktigste.


Innleggstid: Jan-08-2024